پنیر از جمله فرآورده های لبنی است که مصرف آن در روز اهمیت بالایی دارد و سرشار از پروتئین و ویتامین است و باعث تقویت متابولیسم بدن می شود. پنیر از پر مصرف ترین محصولات لبنی می باشد و از این رو همیشه داشتن پنیر تازه و بهداشتی برای فروش الزامی است.برای تولید پنیر یکی از تجهیزات ضروری و کاربردی وت و ترولی پنیرسازی است. شیر بعد از پخت به این دستگاه منتقل شده و به آن مایه پنیر و دیگر مواد مورد نیاز افزوده می شود تا پنیر آماده شود.
وظیفه اصلی وت و ترولی پنیرسازی ، انتقال غیر مستقیم حرارت و برودت به داخل وت میباشد. دقت داشته باشید که شیر قبل از استفاده در فرآیند پنیر سازی باید به صورت کامل بجوشد و سرد شود. بدین منظور میتوانید دستگاههای پخت شیر، پروسس تانک و پاستوریزاتور را مورد استفاده قرار دهید. برای تولید پنیر با استفاده از این دستگاه، ابتدا را شیر درون وت پنیر زنی ریخته و دمای دستگاه را طوری تنظیم کنید که باکتریهای موجود در شیر با سرعت بیشتری تکثیر شوند. به محض رسیدن سطح اسید لاکتیک شیر به حد مورد نظر، مایه پنیر را به شیر اضافه کنید.
در مرحله بعد مایه خمیر و شیر به خوبی با همزن موجود در دستگاه تولید پنیر میشوند. این امر سبب ایجاد لخته در شیر میشود، با گذشت زمان و در اثر حرارت و آبگیری، پنیر مورد نظر تولید میشود. آبگیری پنیر بدست آمده توسط دستگاه پرس به صورت اتوماتیک قابل انجام است. این سیستم دارای ورقهای استیل ضد زنگ بوده و با اعمال فشار توسط این ورفها، آب موجود در پنیر کاملا خارج شده و از بخش در نظر گرفته شده به خارج از دستگاه منتقل شود.
آخرین و مهمترین مرحله در تولید پنیری لذیذ و ماندگار، جلوگیری از رشد و تکثیر انواع باکتری و میکروب در آن است. در صورتی که دمای پنیر تولید شده فورا پس از آبگیری کاهش یابد، احتمال خرابی آن کاهش یافته و ماندگاری و دوام آن بیشتر میشود. برای انجام این کار میتوانید از یک برج خنک کننده بهره بگیرید. در نهایت پنیر تولید شده درون محلول آب و نمک قرار میگیرد تا مدت نگهداری آن افزایش یابد.





